Werkplein Twente verhuist naar het Stadskantoor

Klanten van Werkplein Twente zijn vanaf 2 mei welkom in het Stadskantoor aan de Hengelosestraat 51 in Enschede.

De hal van het Stadskantoor is dan dé plek waar inwoners van Enschede en werkzoekenden uit Twente terecht kunnen voor dienstverlening van zowel de gemeente Enschede als het UWV.

De gedachte hierachter is dat er voor inwoners één locatie is voor dienstverlening van organisaties in het publieke domein. Niet alleen voor zaken als een paspoort, ID-kaart of een vergunning, maar ook voor begeleiding bij het vinden van een baan, hulp bij een uitkering of oriëntatie op zelfstandig ondernemerschap. Het ROZ en het Leerwerkloket Twente krijgen een extra locatie in het Stadskantoor. In het Leerwerkloket Twente werken het Werkplein Twente en het ROC van Twente samen aan een goede verbinding tussen onderwijs en de arbeidsmarkt.

De partijen werken zo veel mogelijk vanuit het zelfde dienstverleningsconcept. Zo wordt er, op een enkele uitzondering na, op afspraak gewerkt en worden bezoekers ontvangen door gastvrouwen en –heren. Daarnaast wordt digitale dienstverlening steeds belangrijker. Inwoners en werkzoekenden kunnen steeds meer zaken zelf digitaal regelen via internet.

Over het Stadskantoor

De afgelopen periode is de hal van het Stadskantoor verbouwd. Alle persoonlijke contacten met inwoners vinden hier plaats. Afhankelijk van de aard van het gesprek gebeurt dit aan een balie, in een spreekkamer of wordt er een ‘beurspleinplek’ ingezet. De wachtruimte, het afsprakensysteem en de monitorschermen zijn daarop aangepast.