Werkzaamheden tweede fase Oldenzaalsestraat van start

13 maart 2019

Een stap dichterbij een groene, droge en mooie binnenstad

Vanaf maandag 18 maart starten de werkzaamheden aan de tweede fase van de Oldenzaalsestraat. Deze loopt van de Kalandergang en Kortelandstraat tot en met de kruising van De Klomp. Dit deel van de Oldenzaalsestraat is zodoende afgesloten tot eind juni.

De Oldenzaalsestraat blijft voor doorgaand gemotoriseerd verkeer afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid over de singels. Voor fietsers en voetgangers geldt een kortere omleiding. Bekijk hiervoor de kaart.

Werkzaamheden tweede fase

Bijzonder in deze fase is een grote boring onder de Oldenzaalsestraat door om kabels en leidingen te verleggen en de plaatsing van de koppelput in de kruising. Deze put van 40 ton legt de verbinding tussen het waterbergingsriool en het gemengde riool. Deze werkzaamheden vinden plaats in De Klomp, de stad in en de stad uit, en de kruising De Klomp-Oldenzaalsestraat. Verder is de tweede fase in uitvoering vergelijkbaar met de eerste fase. Zoals het plaatsen van de waterberging, het leggen van de nieuwe en verwijderen van de oude riolering, het ontgraven van wadi’s, de aanleg van Warmtebaan Enschede en de herinrichting boven de grond.

Enschede Marathon

Enschede Marathon is dit jaar op zondag 14 april. De route van de Enschede Marathon gaat ook door De Klomp. De planning rondom de boring is zo gepland dat de straat beschikbaar is voor de marathonlopers. Het verwijderen van het asfalt op de kruising De Klomp – Oldenzaalsestraat start na de marathon.

Afronding en voorbereiding

De waterberging is in de eerste fase geplaatst, tussen de Boulevard 1945 en de Kortelandstraat en Kalandergang. De komende tijd wordt er hard gewerkt aan de bovengrondse inrichting van dit deel van de straat, zodat deze eind april gereed is. Het verplaatsen van kabels en leidingen langs de gevels van de Oldenzaalsestraat gebeurt voorafgaand aan een fase. Voor fase 3 starten deze werkzaamheden op maandag 18 maart. Dit betekent dat het trottoir aan de kant van de binnenstad tussen De Klomp en de Wilhelminastraat dan is afgesloten. Het FAAM-terrein blijft als parkeerterrein voorlopig nog bereikbaar.

Informatie

De gemeente Enschede houdt omwonenden en ondernemers rondom de projectlocatie persoonlijk op de hoogte over de ontwikkelingen. Heeft u vragen of wilt u meer weten over dit project en de werkzaamheden? Kijk dan eens op www.enschede.nl/oldenzaalsestraat

Waarom werken we aan de Oldenzaalsestraat?

Enschede kent veel wateroverlast rondom de Oldenzaalsestraat en De Heurne. Door de klimaatverandering is de verwachting dat het aantal forse, kortstondige regenbuien alleen maar toeneemt. De gemeente Enschede pakt de wateroverlast aan door een waterberging onder- en bovengronds aan te leggen tussen de spoorlijn en Boulevard 1945. De berging met wadi’s kan samen 7 miljoen liter regenwater opvangen. Dit is hetzelfde als de inhoud van drie olympische zwembaden! De aanpassingen maken de Oldenzaalsestraat niet alleen droger, maar ook groener en mooier. De wadi’s langs de weg met de aanplant van nieuwe bomen, geven de straat een groene uitstraling.