Wethouder Niels van den Berg leest voor

Kinderen in de klas die via een laptop luisteren naar Niels van den Berg
03 februari 2021

Om het lezen aan te moedigen zijn er elk jaar de Nationale Voorleesdagen.

Lezen is leuk. En belangrijk ook. Met lezen leren kinderen nieuwe woorden en kunnen later beter schrijven en begrijpen. Om het lezen aan te moedigen zijn er elk jaar de Nationale Voorleesdagen.

Online voorlezen

Afgelopen week hebben de stadsdeelwethouders op verschillende scholen voorgelezen. Niet in de klas, maar online. Wethouder Niels van den Berg las voor aan groep 7 en 8 van De Alfonsus en aan groep 3 en 4 van OBS Glanerbrug Zuid. Voor de leerlingen van de Alfonsusschool las de wethouder voor uit ‘Stranders’ van Iris Stobbelaar. Een spannend boek waarin de 11-jarige Job op zoek gaat naar zijn zusje die zoek is geraakt in een fantasiewereld vol gevaar. Voor groep 3 en 4 las Niels van den Berg voor uit ‘Coco kan het’ van Loes Riphagen. Een prentenboek dat gaat over het vogeltje Coco, over moedig zijn en meer kunnen dan je denkt.

Tips voor leuke boeken om thuis voor te lezen

Wie naast thuis werken en huiswerk ook aandacht wil geven aan lezen, kan op verschillende online platforms terecht voor leuke boeken en tips. Ook school of kinderopvang kunnen helpen. Behalve zelf voorlezen kunt u ook gebruik maken van ingesproken boeken. Samen met uw kind kijken en luisteren is ook erg leuk en leerzaam. Suggesties zijn: devoorleeshoek.nl of voorleesgids.nl