Wie verdient een jeugdlintje?

28 juni 2017

Ieder jaar reikt burgemeester Onno van Veldhuizen in Enschede de Jeugdlintjes uit. Het Jeugdlintje is een prijs voor kinderen en jongeren tot 18 jaar die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor anderen.

Die bijzonder prestatie kan van alles zijn: van een zieke buurvrouw helpen, tot geld inzamelen voor een goed doel, van opruimen in de wijk, tot inzet voor een beter en schoner milieu.

Door jeugdhelden in het zonnetje te zetten, wil de gemeente Enschede de maatschappelijke betrokkenheid van kinderen en jongeren stimuleren en hen een voorbeeld laten zijn voor andere jongeren.

De spelregels

Iedereen van 18 jaar en ouder kan een kandidaat aanmelden voor een jeugdlintje. Dit kan via het aanmeldformulier op www.enschede.nl/jeugdlintje. De binnengekomen aanmeldingen worden beoordeeld door een jury. Bij de uitreiking (in november 2017) ontvangen de jonge helden een prachtige ‘held van Enschede - medaille’, een cadeaubon en wacht hen natuurlijk eeuwige roem!

Aanmelden voor 6 oktober

Kent u een jonge held die in 2016/2017 iets bijzonders heeft gedaan voor iemand anders? En wilt u hem of haar in het zonnetje zetten? Aarzel dan niet en meld hem of haar aan vóór 6 oktober 2017, via www.enschede.nl/jeugdlintje.

Kijk ook eens op www.facebook.com/enschedejeugdlintje. Daar vindt u de trotse winnaars van voorgaande jaren.