Wij rekenen af met vervuilers

29 juni 2016

In de maanden juni en juli wordt op het terrein rondom de McDonald’s en Kentucky Fried Chicken extra gecontroleerd op het op de grond gooien van afval.

Bezoekers krijgen bij de ingang van het terrein de waarschuwingstekst te zien: “Wij rekenen af met vervuilers! Riskeer geen boete! Gooi uw afval in de afvalbak!” Degene die zijn afval toch op de grond gooit riskeert een boete van 140 euro.

De controles worden uitgevoerd door de politie, in samenwerking met McDonald’s, Kentucky Fried Chicken en de gemeente Enschede. Momenteel ligt er in het Zuiderval-gebied veel zwerfafval. Aan het opruimen hiervan wordt veel tijd en geld besteed.

Gedrag beïnvloeden

De gemeente Enschede is volop aan het experimenteren om de hoeveelheid zwerfafval te verminderen. De gemeente doet dit onder andere door te kijken hoe het gedrag van de vervuiler beïnvloed kan worden en door te zoeken naar verschillende soorten oplossingen. Zwerfafval is slecht voor het milieu en trekt afval en ongedierte aan. Een schone omgeving zorgt voor een aantrekkelijk gebied waar mensen graag verblijven en waar het veiliger en gezelliger is.

Dus: gooi uw afval in de bak, en houd uw geld in de zak!