Winter Wonderland verwarmt binnenstad met lichtprojecties, IJspaleis en Stadsherberg

29 november 2017

Van 9 december t/m 7 januari vindt Winter Wonderland plaats in de Enschedese binnenstad.

Naast de terugkerende elementen als de ijsbaan, Long Lane of Love en het verlichte Twentse Ros wordt deze editie aangevuld met projecties op de Jacobuskerk. Daarnaast is op het kruispunt van Loenshof en Zuidmolen een verrassend verlicht IJspaleis te zien. De culturele Stadsherberg (21 t/m 23 december) vult voor de derde keer op rij de Burgerzaal van het stadhuis.

Groot verlicht IJspaleis

Voor de uitbreiding van Winter Wonderland wordt een uniek verlicht IJspaleis gecreƫerd. Het 11 meter lange paleis is gebouwd van gerecyclede materialen en wordt sfeervol opgelicht door middel van blauwe ledverlichting. Maker en bedenker van het object is de Enschedese kunstenaar Jelle de Graaf van Studio Complex. Hij maakt voornamelijk grote sculpturen uit gerecycled materiaal die o.a. te zien zijn op diverse grote (internationale) festivals. Het IJspaleis is vanaf 9 december te bewonderen op het kruispunt van Loenshof en Zuidmolenplein.

Projecties Jacobuskerk

Op de Jacobuskerk zijn van 20 december t/m 3 januari iedere avond verschillende decoratieve op maat gemaakte projecties te zien. Enschede Promotie heeft samen met Pronorm de verschillende projecties ontwikkeld. Deze projecties waren in 2013 ook al eens te zien op de kerk. Pronorm is al jarenlang werkzaam op tal van spraakmakende lichtevenementen zoals GLOW Eindhoven en het Amsterdam Light Festival.

Culturele Stadsherberg

Voor de derde keer op rij wordt door Stichting Cultuur in Enschede in de dagen voor kerst (21 t/m 23 december) de Burgerzaal van het Enschedese stadhuis omgetoverd tot een Stadsherberg voor alle inwoners van en bezoekers aan Enschede. Drie dagen lang kan het publiek aanschuiven aan lange tafels; voor een praatje, een hapje en een programma vol cultuur. Van muzikale en theatrale optredens tot verhalen en van creatieve workshops tot mini exposities die passen bij de winter, de kerst, de donkere dagen en bij het oude en nieuwe jaar.

Organisatie

De coƶrdinatie van Winter Wonderland ligt bij Enschede Promotie in nauwe afstemming met de binnenstadpartners en wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Ondernemersfonds Gemeente Enschede, Vereniging Horeca Stad Enschede, Winkelhart, Wijkraad Initiatiefkracht (overkoepelend t.b.v. alle wijkraden in Enschede), en Stichting Wijkraad Binnenstadbewoners Enschede.

Alle activiteiten, voorstellingen en praktische informatie is te vinden op www.winterwonderland.nu.

Foto: IJsbaan Oude Markt, foto Roy Te Lintelo