Workshop ‘Het nieuwe fietsen’ voor inwoners van 65+

man op de fiets op een fietspad tussen het groen
04 september 2019

Veilig Verkeer Nederland organiseert op woensdag 11 september 2019 voor inwoners (65+) van de gemeente Enschede de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’.

Tijdens de gezellige en interactieve bijeenkomst delen deelnemers, onder het genot van een kop koffie, ervaringen met elkaar en geeft een verkeersexpert praktische tips.

Onderwerpen die aan bod komen zijn slim omgaan met drukke fietspaden, kwetsbaarheid in het verkeer, conditie van het lichaam en veilig fietsen. Aan de hand van stellingen, feiten en filmpjes leert u hoe u langer mobiel kan blijven en veilig aan het verkeer kan blijven deelnemen. ‘Het Nieuwe Fietsen’ wordt uitgevoerd op verzoek van de gemeente Enschede.

De workshop duurt 2,5 uur, inclusief een pauze. Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers. Ingrid Wetser, Landelijk Projectleider Senioren bij Veilig Verkeer Nederland, licht de workshop toe: “Hoewel wij in Nederland al van jongs af aan fietservaring opdoen, zien we de ongevalscijfers met fietsers stijgen. Seniore fietsers zijn daar relatief vaak het slachtoffer van. Niet omdat zij onveiliger fietsen, maar omdat een ongeval voor hen meer ernstige gevolgen heeft dan voor bijvoorbeeld jonge fietsers. Daarom heeft Veilig Verkeer Nederland Het Nieuwe Fietsen ontwikkeld.”, aldus Wetser.

Aansluitend aan de workshop is er de mogelijkheid om van een lunch gebruik te maken en met eigen fiets een parcours te oefenen. Het staat u vrij om aan dit onderdeel deel te nemen.

Duur: van 09:30 tot 12:00 uur workshop en eventueel aansluitend fietsparcours tot 15.00 uur
Locatie: Speeltuin Bruggert, P. de Molijnstraat 20-a Enschede.
Kosten deelname: gratis

Aanmelden

Inwoners uit Enschede die geïnteresseerd zijn in de opfriscursus ‘Het Nieuwe Fietsen’ kunnen zich aanmelden via vvn.nl/hetnieuwefietsen. Mensen die meer informatie willen of zich per telefoon willen aanmelden, kunnen bellen naar 06-502 126 91. Deelnemers ontvangen circa één week voor aanvang van de cursus een bevestigingsbrief.

Doortrappen

De VVN workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’ sluit aan bij het landelijke programma ‘Doortrappen’, waar ook de gemeente Enschede aan deelneemt. Doortrappen richt zich op oudere en ervaren fietsers: de zogenaamde Doortrappers. Doortrappers wisselen in informele setting onderling ervaringen uit om zo lang mogelijk veilig te kunnen fietsen.


Maak Enschede Fietsstad 2020?
Stem nú op EnschedeFietsstad2020 op fietsstad.nl en geef ons die vijf sterren!