Zeer grote opkomst bij herdenking Westerbegraafplaats

""
31 december 2019

Lichtjesavond trekt 1000 bezoekers

Duizend grafkaarsjes werden op maandagavond 30 december uitgereikt aan nabestaanden die de vrieskou hadden getrotseerd om de herdenking bij te wonen voor hun overleden familieleden, vrienden en bekenden. De herdenkingsbijeenkomst wordt al sinds 2008 jaarlijks georganiseerd door de gemeentelijke begraafplaats maar kende nog nooit zo’n grote opkomst.

De deelnemers werden ontvangen met midwinterhoornklanken op het plein van de begraafplaats en trokken daarna door met fakkels verlichte lanen naar een centrale herdenkingsplek onder begeleiding van doedelzakmuziek van de Concord Pipe Band uit Hengelo.

Monique Kiekebosch sprak een meditatie en het euregioprojectkoor Buchenpius zong. Het was een mooi en sfeervol samenzijn. Ter afsluiting werd een herinneringsballon opgelaten en werden alle namen genoemd van de overledenen die afgelopen jaar  op de Westerbegraafplaats waren bijgezet. De deelnemers konden daarna het grafkaarsje plaatsen op het graf van een dierbare en nog verder praten in de aula onder het genot van een kop koffie met een oliebol.

De hoge opkomst op 30 december en de vele positieve reacties hebben laten zien dat de bijeenkomst voorziet in een grote behoefte.

De herdenking wordt traditiegetrouw voortgezet en zal weer op 30 december 2020 plaatsvinden.