Nieuws uit Noord

Stichting Move maakt kans op Appeltje van Oranje 2022

Stichting Move zet zich in voor kinderen en jongeren van 10 tot 16 jaar die minder kansen krijgen dan hun leeftijdsgenoten. In onze doorlopende leerlijn van maatschappelijke projecten ontdekken zij hun talenten en welke waardevolle positie zij in de samenleving kunnen innemen.

Vrijwilligers in het zonnetje

Op woensdag 22 december 2021 zette wethouder Jeroen Diepemaat 2 vrijwilligers in stadsdeel Noord in het zonnetje: Patricia Bousema en Fred Philips.

Buitenactiviteiten voor kinderen in de kerstvakantie

Door de lockdown is er weinig vertier voor kinderen. Daarom organiseert Sportaal in de eerste week van januari op verschillende plekken buitensportactiviteiten, zodat kinderen lekker buiten kunnen bewegen en hun energie kwijt kunnen. 

Museumfabriek thuis

De Museumfabriek thuis is geen traditioneel museum waar vanaf een afstandje naar kunstwerken en andere bijzondere objecten gekeken mag worden.

Sterren in noord

Net als een jaar geleden is er weer een actie Sterren in Noord dit jaar

High Tech programma omgezet in online maak- en ontwerpworkshops

Elke schoolvakantie kunnen kinderen bij de Twentse Maakplaatsen – in de lokale bibliotheek of kulturhus - een High Tech workshop volgen waarin zij uitgedaagd worden om nieuwe technieken te leren en zich creatief te ontwikkelen binnen verschillende maakprocessen. Door de harde lockdown is het kerstvakantie programma omgezet in een gratis uitdagend én smaakvol online alternatief!