Aan de slag in en met Twekkelerveld

03 oktober 2018

Op 25 september werden de leden van de stadsdeelcommissie Noord bijgepraat over de bijzondere samenwerking die aan het ontstaan is in Twekkelerveld.

Samen met de corporaties is de gemeente voor de wijk een vernieuwende manier aan het ontwikkelen voor integrale wijkverbetering. De eerste wijk waar deze methode wordt toegepast is Twekkelerveld.

De krachten en investeringen worden gebundeld, zodat er meer voor de wijk en haar bewoners gedaan kan worden. De afgelopen maanden is er ‘achter de schermen’ al hard aan gewerkt. Vlak voor de zomer lag er een basisdocument met de vier belangrijkste opgaven voor Twekkelerveld: Energie en Klimaat, Huis van de wijk, Programma en Inclusief. Bijzonder is dat intensief wordt samengewerkt tussen de verschillende opgaven. In de uitwerking van de verschillende plannen kijkt de gemeente of het ook de andere opgaven kan helpen. Met als doel een nóg sterker geheel. De opgaven moeten de komende periode samen met de bewoners worden omgezet in haalbare plannen. In de wijkkrant Twekkelerveld van deze week vindt u meer informatie.