Actief in en voor de wijk Deppenbroek

01 april 2020

Wilt u zich inzetten voor de mooie wijk Deppenbroek? Heeft u de tijd en vitaliteit om een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid in de wijk? Dat kan! 

Het Bewonersplatform Deppenbroek is als een spin in het web in Deppenbroek. Ze ondersteunen en adviseren de buurt en bovenal initiëren en organiseren ze diverse activiteiten. Dit doen ze met behulp van inwoners uit de wijk die vrijwillig hun kennis, kunde, kwaliteit en energie inzetten. Sommige inwoners doen dit al  bijvoorbeeld een paar uurtjes in de maand met veel plezier.

Wat zoekt het  Bewonersplatform Deppenbroek precies? Ze draaien de vraag liever om: wat zou u willen en kunnen doen? Er zijn namelijk tal van mogelijkheden! Juist de mensen, met hun specifieke krachten en kwaliteiten, bieden misschien wel weer nieuwe kansen voor de wijk. Wat ze nu onder andere organiseren, is afhankelijk van vrijwillige inzet en betrokkenheid.

Om u een beeld te geven van de opties: 

  • Jaarlijks het Bewonersfestival 
  • Maandelijks de ‘Praattafel’ waar inwoners elkaar ontmoeten en inspireren 
  • Spelletjesmiddagen 
  • Activiteiten rond de feestdagen 
  • Opschoonacties tegen zwerfafval in onze wijk 
  • Maandelijks dansavonden in het Achtervoort

Er bestaan nog veel meer initiatieven die ze graag willen uitvoeren  maar dit kan alleen met behulp met hulp van u ,als wijkbewoner.

Wat er nodig is om dit te realiseren zijn mensen die de handen uit de mouwen willen steken tijdens de activiteit. Zonder een goede voorbereiding en organisatie natuurlijk geen activiteiten! Bent u een kei in financiën, communicatie, organisatie, notuleren, voorzitten of juist het creatieve brein voor nieuwe initiatieven? Ook dan is uw inzet meer dan welkom!  Bent u enthousiast? Nieuwsgierig? Wilt u in actie komen met, in en voor uw wijk? Neem dan eens contact op om kennis te maken. Samen kan dan gekeken wat u leuk vindt om te doen en hoe hier invulling aan kan worden gegeven! Iedereen is welkom om Deppenbroek een mooie, fijne, schone en leefbare wijk te houden! Stuur een mail naar Martin van Rijs via info@wijkdeppenbroek.nl