Bewegen is gezond!

29 juni 2016

Sporten na schooltijd

Dagelijks buitenspelen was vroeger heel gewoon. Tegenwoordig speelt 1 op de 5 kinderen niet of slechts een keer per week buiten. Dat is jammer want buitenspelen levert een waardevolle bijdrage aan de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van een kind. Om daar verandering in te brengen, kunnen kinderen in Enschede Noord ook na schooltijd lekker in beweging zijn en kennismaken met verschillende sporten.

Twekkelerveld

Na de meivakantie is op het IKC Universum gestart met ‘sporten na schooltijd’.  Iedere twee weken krijgt een vereniging de gelegenheid om de eigen sport te promoten en om kinderen te laten kennismaken en te laten bewegen. Deze activiteit vindt plaats op dinsdag van 14.15 tot 15.15 uur in de gymzaal aan de Schietbaanweg. Deze gratis activiteiten zijn bedoeld voor alle kinderen van de basisscholen.

Korfbalvereniging Rigtersbleek, Tafeltennisvereniging Twekkelerveld en Kinderyoga Tijgertjes en Draakjes werken hier al aan mee. Ook komen weerbaarheidstrainingen en beeball, een voorloper van softbal/honkbal, er nog bij. De kinderen die minimaal 6 van de 8 keer komen sporten mogen gratis mee naar een verrassingsevenement. De kinderen die minder vaak komen, kunnen uiteraard ook mee maar betalen dan een bedrag van € 3,50 per kind.

Deppenbroek

In samenwerking met de gemeente, Alifa jongerenwerk en Krajicek Foundation is in Deppenbroek op initiatief van wijkbewoner Behroez Mahbobi gestart met wekelijkse sportactiviteiten voor kinderen en jongeren. Voor verschillende doelgroepen zijn er op 3 vaste momenten in de wijk activiteiten te doen: op dinsdagavond op het Deppenveld (18.30-20.00 uur voor jeugd 13+), woensdagmiddag op het sportveld aan de Zaanstraat (15.30-17.00 uur voor basisschoolkinderen) en donderdagmiddag ook op het Deppenveld (15.30-17.00 uur voor kinderen 10+).

De activiteiten zijn kosteloos en aanmelden is niet nodig!