Bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner

Het Lammerinkswönner Ledeboerpark
06 juli 2021

Vanaf zondag 11 juli is bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner in het Ledeboerpark weer open voor bezoek.

Deze zomer kunt u op zondagen de tentoonstelling 'Van bouw tot leven, ontdek het Lammerinkswönner van 1775' bezoeken.

Bezoekersinformatie

Bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner in het Ledeboerpark is een authentiek Twents “lös hoes” uit 1775. We laten zien hoe het Lammerinkswönner is opgebouwd en hoe de mensen er leefden vanaf 1775. Bekijk de bouwtekeningen, de vele gereedschappen en andere gebruiksvoorwerpen, kinderen kunnen een rondje op klompen lopen of hoefijzers werpen.

Onze enthousiaste vrijwilligers zijn op zondagen aanwezig van 13.00 – 17.00 uur om bezoekers te laten ontdekken hoe er vroeger geleefd werd op een Twentse boerderij. Daarnaast is er de mogelijkheid om een kopje koffie of thee bij hen te bestellen.

Coronaregels

Vanwege corona zijn er een aantal maatregelen, waar wij ons aan dienen te houden. Wij vragen u om 1,5 meter afstand te houden en een registratieformulier in te vullen, met gezondheidscheck. We mogen maximaal 8 bezoekers tegelijk ontvangen, wanneer het even te druk is kunt u een rondje over het erf lopen en onze vlindertuin of kruidentuin bekijken.

Adres en openingstijden

Bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner is bereikbaar via de ingang van het Ledeboerpark aan de Hengelosestraat in Enschede. Na 300 meter aan de rechterkant ligt het lös hoes, op de van Heeksbleeklaan 68 in Enschede.

Het bezoekerscentrum is op zondag geopend van 13.00-17.00 uur.