Bloemenlint voor de bijen en vlinders in Enschede

De Groene Loper Enschede wil alle bewoners en initiatieven van Enschede oproepen bloemen te zaaien voor bijen, hommels en vlinders.

En heeft gratis bloemenzaad beschikbaar. Meer bloemen is niet alleen mooi maar ook belangrijk want deze nuttige dieren kunnen wel wat hulp gebruiken. Door het gebruik van landbouwgif word het leven van veel dieren niet makkelijker, het woord gif zegt het al. De bij wordt hiervan ook niet blij. Bijen zijn hard werkende en zachtaardige beestjes, ze worden helaas soms verward met de minder lieve wesp die graag op je drankje afkomt.  Bijen en hommels bestuiven ruim de helft van onze planten, ze zorgen er dus eigenlijk voor dat wij voedsel hebben. Erg belangrijk dat wij ook beter voor hen zorgen. En dit kan: Samen kunnen zorgen voor een geweldig mooi en goed bloemenlint door Enschede!

Vrijdag 22 april is het de dag van de aarde en is door de landelijke bijenstichting uitgeroepen tot bloemen zaai dag. Zie www.bijenlint.nl voor meer info. De Groene Loper Enschede vind natuurlijk dat heel Enschede hier haar steentje aan kan bijdragen. En heeft hiervoor 500 zakjes geschikt bloemenzaad gekocht. Dit bloemenzaad is een week lang bij Beien, De Forelderij, De Kloostertuin, Speeltuin Bruggert en een aantal andere goede plekken in Enschede op te halen. Op de site www.groeneloperenschede.nl komen alle locaties en hun openingstijden te staan. En als je bij het ophalen meteen je mailadres achter laat kunnen we contact houden over de bloemen en de bijtjes. Zodat we samen kunnen zorgen voor meer groen in Enschede.
Het feestje ten ere van de bijen, hommels en vlinders zal vrijdagmiddag van 14.00 – 16.00 bij Stichting Beien (hoe toepasselijk!) beginnen, Meeuwenstraat 160. Hier kan bloemenzaad worden opgehaald en is meer informatie te krijgen. Gezellig als je ook komt en laat weten dat jij de bij belangrijk vind.