Boomfeestdag in ’t Vaneker

07 maart 2017

Op 22 maart is het voor de 60e keer Nationale Boomfeestdag. Het thema dit jaar is “bomen verbinden”.

Alleen al in Enschede-Noord doen dit jaar circa 150 basisschoolleerlingen mee met het planten van bomen en struiken op diverse plekken in de stad. Zo dragen zij bij aan een groenere leefomgeving.

In ’t Vaneker gaan leerlingen uit Lonneker aan de slag. De kinderen worden vanuit Lonneker in een Jan Plezier feestelijk naar ’t Vaneker gereden. Daar zal wethouder Van Agteren met een speciale machine een grote boom uit de grond scheppen en deze overplanten naar een andere plek in ’t Vaneker. Dit gebeurt met meerdere bomen in het gebied, om te voorkomen dat ze worden gekapt. Daarna krijgen de kinderen een korte uitleg van een medewerker van Stadsdeel Noord over de Boomplantdag.

De kinderen gaan ook zelf aan de slag! Ze planten bomen in de nieuwe houtwallen die worden aangelegd op de voormalige sportvelden in het gebied.

Het doel van de Boomfeestdag is om kinderen op een leuke manier meer inzicht, kennis en begrip voor bomen bij te brengen. Door middel van natuureducatie beleven kinderen de wondere wereld van bomen, leren ze het belang van bomen voor een duurzame leefomgeving en worden ze geïnspireerd zelf hun steentje hieraan bij te dragen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Boomfeestdag 2016 Van Heekpark