Boomplantdag

03 april 2019

Op 20 maart vierden verschillende basisschoolkinderen in Noord de nationale boomplantdag. Er werd hard gewerkt!

Basisschoolkinderen uit groep 5/6 en 7 van de St. Luduïnaschool uit Lonneker hebben samen met stadsdeelwethouder Jeroen Diepemaat en medewerkers van Onderhoud Enschede 15 eiken geplant langs het pad naar het Dorpshuis. Vóórdat ze naar buiten gingen kregen de kinderen instructies en handige tips van wijkbeheerders Paul Scholten en Iwan Sievers van de gemeente.

 

boomplantdag Lonneker

 

boomplantdag Lonneker

’s Middags werden er in Twekkelerveld op het plein van de Zevensterschool drie kersenbomen geplant als voorbode op het groene plein dat daar wordt aangelegd. Ook daar hielp een grote groep kinderen en peuters van de Zevenster flink mee.

 

Boomplantdag Twekkelerveld

Boomplantdag Twekkelerveld

Als dank voor de fantastische inzet kregen alle scholen van stadsdeelbeheer Noord een mezenkast om aan de eikenbomen in de buurt van de school op te hangen. Koolmezen vinden de larven van de eikenprocessierupsen lekker. Nu de mezen er een mooie broedplaats hebben kunnen ze veel van die larven eten. Dit heeft als voordeel dat de kinderen deze zomer dan minder last hebben van de irritatie die de haren van de rups veroorzaken.