De Kersttocht’ van Roombeek

12 december 2016

Wandel mee met deze schitterende tocht op 16 december 2016

De gebruikers van Prismare hebben de handen ineengeslagen om een hele bijzondere kersttocht te organiseren. In een zestal scenes wordt op verschillende plekken in Roombeek het kerstverhaal opgevoerd. Belangstellenden kunnen ‘De Kersttocht’ op 16 december vanaf Prismare starten, langs de route die bezoekers door het kerstverhaal leidt staan fonkelende vuurkorven. Vele vrijwilligers maken een adembenemend schouwspel mogelijk. Vrijwilligers met en zonder beperking, mensen die spelen, mensen die organiseren en vrijwilligers die gewoon meehelpen.

“Absoluut bewonderenswaardig”

De gezamenlijke gebruikers van Prismare zijn initiatiefnemer van deze Kersttocht. Anneke Venerius van het Huis van Verhalen is één van de drijvende krachten. Anneke vertelt: “We verwachten een bonte stoet mensen die deze decemberavond een wandeling maakt door het prachtig verlichte Roombeek om het kerstverhaal te aanschouwen. Niet alleen de spelers zijn fantastisch, ook de prachtige kostuums en aankleding zijn absoluut bewonderenswaardig. En dan te bedenken dat ‘De Kersttocht’ louter door vrijwilligers tot stand is gekomen, dat maakt het heel speciaal.” Zij voegt hier nog aan toe: “Ik raad echt iedereen aan om mee te wandelen, dit kerstevenement is zo bijzonder, dit mag je niet missen.”

Intieme Kerstmarkt bij Prismare

‘De Kersttocht’ eindigt bij Prismare. Daar kunnen wandelaars en bezoekers sfeer proeven op een kleinschalige intieme kerstmarkt. Natuurlijk is er een levende kerststal. Een kinderkoor van de Roombeekschool wordt afgewisseld door een DJ die kerstliedjes draait. Tussendoor zijn er optredens van Midwinterhoornblazers en het Dickenskoor All Flavours. Kramen en huisjes met leuke kerstsnuisterijen en heerlijke lekkernijen -al dan niet zelfgemaakt- vormen het decor. Terwijl ouderen genieten van een glas glühwein en zich verwarmen bij knetterende houtfakkels kunnen kinderen naar hartenlust kerstballen versieren. 

De organisatie

De organisatie van ‘De Kersttocht’ ligt in handen van Estinea, het Huis van Verhalen, de Jeugdbieb Prismare en de Katholieke basisschool Menkotoren. Met de ondersteuning van vele vrijwilligers en team Prismare hebben deze partijen dit bijzondere evenement gestalte gegeven. De kleinschalige Kerstmarkt wordt eveneens door gebruikers georganiseerd. De Turkse verenigingen PSA-der en TCVE evenals de Menkotoren, Roombeekschool en Alifa hebben zich hiervoor ingespannen.

Praktische informatie

‘De Kersttocht’ vindt plaats op vrijdag 16 december 2016. Belangstellenden kunnen tussen 17.00 en 18.00 uur beginnen aan ‘De Kersttocht’. Iedere 10 minuten start een nieuwe groep vanaf Prismare. Routekaarten zijn beschikbaar. Alle toneelscenes worden volledig ondersteund met licht en geluid zodat het toneelspel overal goed verstaanbaar en goed te zien is. ‘De Kersttocht’ duurt een kleine 45 minuten. De Kerstmarkt bij Prismare (inclusief Kerststal en optredens) is geopend van 17.00 tot 20.00 uur. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk voor publiek. Meer informatie over het programma is te vinden op Prismare.nl. Het adres van Prismare is: Roomweg 167d, 7523 BM Enschede.

(Fotograaf:  Christian van der Meij)