Diefstal van (brom)fiets of scooter!

Door de wijkagent is geconstateerd dat er de laatste tijd veel fietsen en scooterdiefstallen zijn.

De politie is extra alert op fietsendiefstallen en heeft goede contacten met de winkeliers in winkelcentrum Deppenbroek. Ze kijken de beelden van de camerasystemen uit om daders boven water te krijgen.

Maar u kunt ook zelf preventieve maatregelen nemen. Niet iedereen kan zijn eigen fiets, brommer of scooter goed omschrijven. Weet u alleen maar dat het een groene damesfiets met een kinderstoeltje is, dan wordt het een stuk moeilijker om uw tweewieler op te sporen. Noteer daarom zoveel mogelijk kenmerken van uw voertuig, zoals merk en framenummer of chipnummer en bewaar deze voor het geval uw fiets gestolen wordt (let erop dat u het framenummer noteert en niet het serienummer. Uit de internetaangiften blijkt dat veel mensen die vergissing maken).

Daarnaast kunt u de fietsenmaker vragen uw postcode en huisnummer in het frame te graveren. En, het klinkt logisch, maar zet uw fiets, brommer of scooter altijd op slot, ook als u maar even weg bent. Soms is het verstandig de fiets met een extra beugel­- of kabelslot vast te zetten of aan de fiets van iemand waar u mee bent. Doe ook altijd aangifte als uw fiets gestolen is. Alleen wanneer u aangifte heeft gedaan, kan een gevonden fiets door de politie worden teruggegeven.