Duurzame activiteit AOC-Oost Enschede in Twekkelerveld en omgeving

01 juli 2016

De docenten en leerlingen van het AOC maken zich zorgen om de aarde. Ze willen graag het verschil maken zodat generaties na ons ook fijn kunnen leven op onze planeet.

Op woensdag 6 juli organiseert het AOC-Oost in Enschede verschillende duurzame activiteiten. 125 Eerstejaars-leerlingen maken dan een voet- en fietstocht in de omgeving van de school langs bedrijven, winkels, bouwwerken en systemen die iets bijdragen aan het verkleinen van onze ecologische voetafdruk, of juist een veel te grote voetafdruk hebben. Zo wordt bij het Kristalbad een watertest gedaan, worden bloemen gezaaid voor de bijen in het Ledeboerpark, wordt een waardeloos product van thuis naar het Goed gebracht en wordt zwerfafval verzameld en gescheiden.

In combinatie met het maken van een vragenlijst wil AOC-Oost dat leerlingen zich meer bewust worden van de voetafdruk die we met z’n allen achterlaten op onze aarde, en meedenken over het verkleinen van deze voetafdruk.

Eco-schools

Vanaf het schooljaar 2016-2017 doet de school mee aan het project ‘Eco-Schools’, een internationaal keurmerk voor duurzame scholen. Deze activiteit is een mooie introductie van de symbolen en iconen die horen bij het project ‘Eco-Schools’ en maakt hopelijk een begin met duurzaam denken en handelen.

Het AOC-Oost heeft stadsdeelwethouder Hans van Agteren gevraagd om om 9.00 uur de aftrap te doen van deze bijzondere duurzame dag.