Even voorstellen

05 september 2018

Jeroen Diepemaat, de nieuwe stadswethouder Noord

Mijn naam is Jeroen Diepemaat en de komende vier jaar ben ik wethouder voor uw en mijn stadsdeel. Voor ik mezelf verder voorstel wil ik mijn voorganger, Hans van Agteren, bedanken voor zijn inzet voor het stadsdeel. Eén van mijn voornemens is om dit minimaal te evenaren. U mag mij over een tijdje laten weten of dit gelukt is.

Wie is Jeroen Diepemaat? Ik ben 29 jaar, getrouwd en sinds een paar maanden de trotse vader van Wout. En als u denkt ik ben hem in Noord wel eens tegengekomen, dan kan dat kloppen. Sinds 2014 woon ik er met heel veel plezier.

Ik ben een geboren Tukker (Hengelo). Maar vanaf mijn studie aan de Universiteit Twente in 2006 woon ik in Enschede. Aanvankelijk studeerde ik Elektrotechniek, maar om meer bezig te zijn met maatschappelijke issues ben ik overgestapt naar Bestuurskunde. Na mijn studie heb ik tot mijn benoeming als wethouder gewerkt bij thuiszorgorganisatie TSN.

Ik was al vroeg politiek actief voor de VVD en ben voorzitter geweest van de JOVD, de jongerenafdeling van de VVD. Ik was vanaf 2010 acht jaar raadslid in Enschede. En nu, sinds een paar maanden, voor de eerste keer wethouder.

Kennismaken

Wat doe je als gloednieuwe wethouder in de eerste maanden? Je gaat je inlezen, maar ik ben vooral mensen gaan opzoeken. Deskundigen van binnen en buiten de gemeente die mij bijpraten op de beleidsterreinen waar ik de komende vier jaar voor verantwoordelijk ben. Wat mij tot nu toe opvalt is de enorme betrokkenheid van iedereen. Ook bij de medewerkers van het Stadsdeelmanagement en het Stadsdeelbeheer. Natuurlijk is niet alles goed in ons stadsdeel. Dat ervaar ik vrijwel dagelijks. Met u en het stadsdeelteam wil ik samenwerken om ons stadsdeel nog beter te maken. Ik ben graag op pad in mijn stadsdeel en waar mogelijk zoek ik u op als u ideeën of plannen heeft waar u met mij over wilt praten. Neem voor het maken van een afspraak contact op met Klazien Maathuis [telefoon 053-4817098 of stadsdeelmanagementnoord@enschede.nl ].

Graag tot ziens,
Jeroen Diepemaat