Festival de Oriënt in Twekkelerveld

07 november 2017

Het Festival De Oriënt waarmee Enschede voor Vrede eind september tijdens de Vredesweek de Enschedese bevolking kennis liet maken met de cultuur van het Midden-Oosten wordt voortgezet. In samenwerking met de Gemeente Enschede komt er in de Week van Respect (6 t/m 10 november) een vervolg hierop.

Waar het Festival De Oriënt zich tijdens de Vredesweek vooral afspeelde in de Enschedese binnenstad, zal het Festival tijdens de Week van Respect vooral bestaan uit laagdrempelige mini concerten in de verschillende stadsdelen van Enschede.

In Enschede Noord is het concert op:

Vrijdag 10 november - 14.30 – 15.30 uur - Albert Heijn Twekkelerveld, Zonstraat 28

Professionele musici afkomstig uit Syrië en Turkije, sommige van hen nog maar een jaar geleden naar Nederland gevlucht, zullen tijdens deze week in diverse locaties in de wijken, kinderen en ouderen kennis laten maken met de rijke cultuur van het Midden-Oosten. Daarmee proberen de initiatiefnemers het andere, positievere beeld te tonen van deze regio dat er ook is, naast het thans overheersende beeld van een regio waarin oorlog en verwoesting de boventoon voeren. In die zin sluit dit initiatief uitstekend aan bij de doelstelling van de Week van Respect waarbij het er immers ook om gaat altijd ook een andere kant van de ander te willen zien.

Kinderen, ouders en alle andere bewoners zijn van harte welkom om de voorstelling bij te wonen!