Gidsen gezocht

13 juni 2018

Bent u ook geïnteresseerd in de geschiedenis en de verhalen van vroeger over de voormalige vliegbasis Twenthe? En vindt u het leuk anderen aan te steken met uw enthousiasme? Word dan gids!

Een deel van de voormalige vliegbasis Twenthe is ingericht als natuurgebied en sinds 2016 opengesteld voor publiek. Hier vindt u overal sporen van de geschiedenis. Kunstenaars vormden militaire objecten om tot iconen van het verleden. Ze brengen de verhalen over het verleden tot leven. Voor de onderwerpen natuur en de Koude Oorlog worden al excursies georganiseerd.

Er zijn regelmatig groepen bezoekers die rondgeleid willen worden. Hiervoor worden gidsen gezocht die willen vertellen over de geschiedenis van het landschap: de ontginning, het grondgebruik en de bewoningsgeschiedenis. Maar ook over de impact van de aanleg van vliegveld(en) op natuur en bewoners. Bent u degene die hier vol passie over kan vertellen? Lijkt het u leuk om mensen iets te leren over dit unieke gebied? Meld u aan via post@vliegbasistwenthe.info of via Guido van Leeuwen, 06-42384994. U krijgt dan meer informatie, zodat u kunt beoordelen of het wat voor u is. Op de websitte vliegbasistwenthe.info vind u informatie over het gebied.

Rentmeesters van de toekomst

In 2017 startten de rondleidingen in het gebied. De ‘pool’ met gidsen kwam tot stand als één van de samenwerkingsprojecten van het netwerk Rentmeesters van de Toekomst. Doel van dit netwerk is het levend houden en versterken van de rijke cultuurhistorie en de landschappelijke kwaliteit in het gebied. Dat gebeurt door het realiseren van concrete projecten en het uitwisselen van ideeën. Leden van het netwerk zijn historische verenigingen, bewoners, kennisinstellingen en (creatieve) ondernemers en grondeigenaren. Op de website vliegbasistwenthe.info/rentmeesters-van-de-toekomst vindt u meer informatie over het netwerk Rentmeesters van de Toekomst en Platform Lonnekerland.