Internationale schakelklassen aan Mekkelholtspad

29 juni 2016

Na de zomervakantie start de ISK (Internationale Schakelklassen) van het Stedelijk Lyceum in Enschede aan het Mekkelholtspad

De ISK verzorgt al vele jaren onderwijs aan nieuwkomers in de leeftijd van 12-18 jaar uit een deel van Twente. Het is een school waar leerlingen uit verschillende landen naar toe gaan om voornamelijk Nederlands te leren zodat ze zo snel mogelijk ‘door kunnen schakelen’ naar het regulier onderwijs.

Door de toenemende groei is de huidige ISK-locatie aan de Dotterbloemstraat te klein. In samenwerking met de gemeente is gekeken naar een tweede locatie. Die is gevonden aan het Mekkelholtspad. Deze locatie biedt plaats aan ongeveer 150 leerlingen en wordt direct na de zomervakantie in gebruik genomen.

Om buurtbewoners en geïnteresseerden kennis te laten maken en de sfeer te laten proeven van de ISK, zet de school  op woensdag 12 oktober 2016 van 14.00 tot 16.00 uur haar deuren voor u open. Er worden dan allerlei activiteiten en rondleidingen georganiseerd en is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen.