Jongeren en sport in stadsdeel Noord

20 februari 2019

De jongerenwerkers van Alifa en de sport-combinatiefunctionaris werken in stadsdeel Noord op veel manieren samen.

Ze organiseren samen naschoolse sportactiviteiten, zijn samen actief op de Krajicek Plaza en organiseren activiteiten voor de Cruyff Foundation.

Even voorstellen

sportcombifunctionaris Patrick Morsink, combinatiefunctionaris in Noord
Ik werk sinds het begin van dit schooljaar bij Sportaal. Ik geef op vier scholen in Noord bewegingsonderwijs, organiseer op meerdere dagen in de week naschoolse beweegactiviteiten voor de basisschoolkinderen en in de vakanties leuke sportieve activiteiten. Daarnaast ook de speciale evenementen, zoals een kidsrun, de buitenspeeldag en het Cruyff 6 vs 6 voetbaltoernooi.
 

foto van de jongerenwerkerYasin Güclü,  jongerenwerker Alifa stadsdeel Noord
Ik werk sinds 2019 als jongerenwerker in stadsdeel Noord met als aandachtsgebieden: Deppenbroek, Roombeek, Mekkelholt en Lonneker.

  

foto jongerenwerkerMichael Spierings, jongerenwerker Alifa stadsdeel Noord
Ik werk sinds 10 jaar bij Alifa en al 6 jaar in stadsdeel Noord. Mijn aandachtsgebieden zijn Twekkelerveld en omgeving Universiteit en het Walhof/Roessingh.

 Het jongerenwerk is actief op de verschillende scholen, zowel in het basisonderwijs als in het voortgezet onderwijs. Dit varieert van projecten op basisscholen om jongeren te begeleiden richting het voortgezet onderwijs tot aan ambulant werken tijdens pauzes van voortgezet onderwijs scholen in Enschede. Jongerenwerk werkt samen met diverse partners. Onder andere met de gemeente, de wijkteams, sportverenigingen, de politie en het onderwijs. De jongerenwerkers hebben als doel om jongeren te ondersteunen in hun ontwikkelingsproces richting volwassenheid als onderdeel van hun sociale omgeving. Ze zijn aanwezig op straat en op “hangplekken” van jongeren en proberen jongerenoverlast te verminderen. Jongeren krijgen bij het jongerenwerk tevens de mogelijkheid om hun talenten te ontdekken en ontwikkelen.

Vanuit het jongerenwerk Noord zijn er verschillende jongerenlocaties waar jongeren welkom zijn om elkaar te ontmoeten. Jongeren kunnen hier komen om te chillen met leeftijdsgenoten, een potje te gamen of gewoon om een praatje te maken. Jongeren zijn ook welkom om langs te komen en zelf activiteiten te organiseren met ondersteuning van het jongerenwerk. Voor de buurtbewoners is ht jongerenwerk ook bereikbaar voor het melden van jongerenoverlast.

Jongereninlopen Alifa stadsdeel Noord

Locatie jongereninloop Twekkelerveld – GJ Van Heekstraat 14, Twekkelerveld

Dinsdag

voor meiden in de leeftijd van 10 en 18 jaar

Woensdag

voor jongeren in de leeftijd van 13-19 jaar

Donderdag

voor jongeren in de leeftijd van 13-19 jaar

 

Locatie Jongereninloop Chill-Out - Bosuilstraat 5a, Roombeek

------

voor meiden in de leeftijd van ? -?

Dinsdags 19:00-21:00 uur

voor jongeren in de leeftijd van 13-19 jaar

Woensdags 14:30-16:30 uur

tieners in de leeftijd van 10-14 jaar.

Contactgegevens jongerenwerkers Noord
Yasin Güclü,                y.guclu@alifa.nl                     0610005692
Michael Spierings,      m.spierings@alifa.nl              0653308885
Kim Oude Keizer,        k.oudekeizer@alifa.nl            0653347016

Contactgegevens sport-combinatiefunctionaris Noord
Het activiteitenoverzicht vindt u op de website van Sportaal
Patrick Morsink, p.morsink@sportaal.nl