Keurmerk Veilig Ondernemen Op de Brouwerij

31 mei 2017


Op 18 mei 2017 behaalde het winkelcentrum Op de Brouwerij te Enschede de eerste ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen voor Winkelgebieden (KVO-W). 

Directe aanleiding was een aantal incidenten met als doorslag de plofkraak 11 maart 2016. 

Door middel van goed overleg  tussen meerdere partijen (de winkeliersvereniging, de gemeente Enschede/Stadsdeel Noord, de politie, de veiligheidsregio Twente, bewoners en de beheerder DTZ Zadelhoff namens de eigenaar) is met ondersteuning van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid gewerkt aan een maatregelen pakket. Dat moet in de komende drie jaar leiden tot verbetering van de veiligheid in het winkelgebied. 

Op wens van de ondernemers zijn inmiddels camera’s geplaatst.Andere actiepunten die op de lijst staan zijn onder andere de aanpak van winkeldiefstallen, overvallen, inbraken, overlast, en verbetering van de brandveiligheid. Ook is er aandacht voor handhaving en toezicht en het beheer en onderhoud van de openbare ruimte rondom het winkelcentrum.

 

De heer Martijn Wildeboer van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid overhandigde de ster aan de deelnemers van de werkgroep KVO Op de Brouwerij.