Keurmerk Veilig Ondernemen Twekkelerveld

28 juni 2017

Op 20 juni 2017 kreeg winkelcentrum Twekkelerveld de eerste ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen voor Winkelgebieden (KVO-W). Ze zijn het zesde gecertificeerde winkelcentrum in Enschede.

Afgelopen anderhalf jaar hebben ondernemersvereniging Twekkelerveld en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) samen met politie, brandweer en gemeente Enschede een plan van aanpak gemaakt voor het verbeteren van de veiligheid in en rond het winkelcentrum. Op de lijst met actiepunten staan onder andere de preventie en aanpak van winkeldiefstallen. Onderdeel hiervan is het verzorgen van trainingen voor ondernemers over hoe zij winkeldiefstal kunnen herkennen en hoe zij hierop kunnen reageren. Ook onderwerpen als brandveiligheid, het beheer en onderhoud van de openbare ruimte en overlast in en rond het winkelcentrum zijn belangrijke aandachtspunten.

De ster is formeel overhandigd door de heer Martijn Wildeboer van het Centrum voor Criminalititeitspreventie en Veiligheid aan de deelnemers van de werkgroep KVO Twekkelerveld. Samen met de heer Leon Buiting (stadsdeelmanager Noord) heeft KVO werkgroeplid Gerard Spijker (Albert Heijn) een stoeptegel geplaatst met de afbeelding van de eerste ster.

Vlnr. De heren Wildeboer, Spijker en Buiting