Kinderboerderij reuzeblij met buitenerf en kapschuur

04 oktober 2017

Zaterdag 16 september openden wethouder Hans van Agteren en Colinda Hesselink van het Bewonersplatform Deppenbroek samen de kapschuur en het nieuwe buitenerf op Kinderboerderij Noord.

Trouwe bezoekers, betrokken bedrijven en gulle gevers waren uitgenodigd het heuglijke moment te vieren met koffie met appelgebak.

Wijkbewoners werkten samen met bouwbedrijven hard aan de renovatie van de kapschuur. Er werd asbest verwijderd, het dak vernieuwd, een timmerwerkplaats gebouwd en de dierenverblijven werden vernieuwd.

In dezelfde tijd pakte Stadsdeel Noord de Vanekerbeekweg aan en wist daar met aanpassing van de bestrating en beplanting een mooi buitenerf en nieuwe aanloop voor de boerderij vanuit de wijk te maken. Ook is de parkeerplaats voorzien van een nieuwe oprit en poort. Een prachtig resultaat en de mensen van de boerderij zijn er reuzeblij mee!

Het project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit het wijkbudget van “Jij maakt de buurt!” en tot stand gekomen dankzij de samenwerking van Kinderboerderij, Bewonersplatform Deppenbroek en de gemeente. Daarnaast ontving de boerderij ook bijdragen van het vastgoedbedrijf Enschede, RVO Nederland en de Lions Club Twente Zuid.