Kom Erbij! In Enschede Noord

3 gekleurde circels met tekstjes als 'kom er bij', 'kom je naast me zitten' en 'kopje koffie'
28 september 2018

Week met activiteiten tegen eenzaamheid in Enschede Noord

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid, van 27 september tot en met 6 oktober, organiseren (maatschappelijke) organisaties maar ook vrijwilligers en actieve bewoners in Enschede Noord diverse activiteiten waar mensen met een klein sociaal netwerk nieuwe contacten op kunnen doen en bestaande contacten kunnen versterken. Lokaal en dichtbij in de buurt. Mensen gaan o.a. samen eten, praten, koffiedrinken of dansen. In de bijlage treft u een overzicht van activiteiten aan die plaatsvinden komende week in Enschede Noord-Noord. Met daarbij de uitnodiging Kom Erbij! En neem iemand mee!

De Week tegen Eenzaamheid is op donderdag 27 september door Hare Majesteit Koningin Máxima geopend tijdens het Nationaal Eenzaamheid Congres in de Grolsch Veste in Enschede.

Week vol activiteiten tegen eenzaamheid in het hele land

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. En al loopt de één meer risico op eenzaamheid dan de ander, iedereen kan op enig moment in het leven met eenzaamheid te maken krijgen. Bij zichzelf of bij een ander. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder meedoen in de samenleving en een gevoel dat welzijn of geluk tekortschiet. In de Week tegen Eenzaamheid wordt aandacht gevraagd voor dit probleem en worden honderden activiteiten georganiseerd om eenzaamheid te voorkomen en verminderen.

Voor meer informatie over de Week tegen Eenzaamheid kijk op de website van samentegeneenzaamheid.nl