Leerlingen en studenten zetten zich in voor Twekkelerveld

18 juli 2018

De afgelopen vijf maanden hebben zes studenten van studentenvereniging A.S.V. Taste samen met groep 7 van OBS Twekkelerveld een project opgezet.

Dit project werd begeleid vanuit Stichting Move, een landelijke organisatie die zich inzet om de Move-boodschap over te brengen: “Door je in te zetten voor een ander en goed je best te doen, kun jij de wereld veranderen!”

Leerlingen groep 7 van OBS Twekkelerveld verzorgen ontbijt bij Livio

12 juli was het zover, 27 bewoners van woonzorgcentrum Livio Twekkelerveld en groep 7 hebben samen ontbeten. De kinderen hebben van tevoren alle broodjes en beleg klaargezet, het fruit gesneden en de smoothies gemaakt, de tafels gedekt en de zaal versierd. Toen iedereen aanwezig was werd het ontbijtbuffet geopend en werden de kopjes koffie en thee en ontbijtjes voor de ouderen die wat hulp nodig hadden rondgebracht door de kinderen. De kinderen waren er druk mee en vonden het leuk om zich in te zetten voor een ander en de ouderen genoten zichtbaar. Het ontbijt is gerealiseerd met financiële hulp van ‘Ik Ben Geweldig’. Kortom, het was een heel leuke ochtend voor iedereen.

Leerlingen van groep 7 van de Paulusschool onthullen muurschildering bij De Melkweg

Ook leerlingen van groep 7 van de Paulusschool hebben onder begeleiding van Stichting Move, samen met studenten van AEGEE een project opgezet. Op 12 juli onthulden de leerlingen de muurschildering vol trots die ze samen hebben gemaakt. De leerlingen zijn de wijk in gegaan en hebben buurtbewoners gevraagd wat zij belangrijk vinden en zij vonden dat de wij wel wat meer kleur kon gebruiken. De muurschildering is mogelijk gemaakt door #jijmaaktdebuurt.