Lezing “Natuurlijk moestuinieren” bij Beien

27 januari 2017

Voor het verwerken van etensresten en andere groene resten is Bokashi een uitstekende oplossing. Bokashi is Japans en betekent ‘goed organisch gefermenteerd materiaal’.

Alle voedselresten, ook schillen en gekookt voedsel kunnen worden gefermenteerd en teruggegeven aan de bodem. Op 3 februari a.s. organiseert de Proeftuin van Beien een lezing hierover, verzorgd door EM Agriton Natuurlijk actief.

Voor gezonde planten is een vruchtbare bodem essentieel, dit zorgt voor een betere weerstand tegen ziekten. Een eenvoudige en duurzame manier om de bodemvruchtbaarheid te bevorderen, is het bemesten met Bokashi. Met deze keukenemmer kunt u alle etensresten omzetten tot een waardevol organisch materiaal voor de bodem. Door het toevoegen van de Effectieve Micro-organismen (EM) - een soort startcultuur-  gaan de resten fermenteren en niet rotten. Geen vervelende geurtjes en vliegjes meer. Op 3 februari wordt verder uitgelegd wat de verschillen zijn tussen compost en fermentatie, hoe zelf eenvoudig Bokashi gemaakt kan worden en wat de waarde is voor de bodem.

De EM-technologie wordt gebruikt om de natuurlijke weerstand van bodem, plant, water, mens & dier te verhogen. Gemakkelijk toepasbaar voor particulieren en de (professionele) land- en tuinbouw. Meer informatie en brochures zijn te vinden op www.emnatuurlijkactief.nl. De lezing is bij Beien aan de Meeuwenstraat 160 te Enschede, aanvang 19.30 uur tot 21.00 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Om deze lezing bij te wonen dient u zich vooraf aan te melden per mail via moestuin@beien.nl met vermelding van naam en telefoonnummer.