Natuuractiviteiten Hof Espelo

21 februari 2017

In februari en maart organiseert Landschap Overijssel weer verschillende natuuractiviteiten bij bezoekerscentrum Hof Espelo (Weerseloseweg 259)

Zondag 26 februari: Excursie ‘Sporen’

Ga samen met de gids op zoek naar sporen in de natuur, zoals pootafdrukken, uilenballen, wildpaadjes, uitwerpselen en krabsporen. Dieren laten overal hun sporen achter in de natuur. Een leuke excursie voor het hele gezin! Start om 13.30 uur. De excursie duurt 1,5 tot 2 uur en aanmelden is niet noodzakelijk.

Zaterdag 11 maart: NL Doet ‘Hof Espelo schoon’. Helpt u mee?

In en om het Koetshuis is het tijd voor een voorjaarsschoonmaak van 9.30 tot 12.00 uur. Graag aanmelden via www.landschapoverijssel.nl

Zaterdag 15 maart: Kinderactiviteit Lammetjes aaien

Op bezoek bij de boerderij van Hof Espelo om de pasgeboren lammetjes te aaien. Aanmelden is noodzakelijk. Kosten zijn € 2,50 per kind.

Zaterdag 18 maart: Excursie Reeën

Met een natuurgids de ‘hoefsporen’ volgen van de ree. In het winterse landschap zijn de reeën vaak prachtig te zien. Onderweg vertelt de gids interessante en leuke wetenswaardigheden over de ree. Om de reeën zo min mogelijk te storen is het verstandig om donkere kleding te dragen. Honden mogen niet mee op deze excursie, omdat zij reeën afschrikken. Kinderen zijn uiteraard van harte welkom, maar rustig en stil kunnen zijn is wel belangrijk. Deelname is beperkt en aanmelden noodzakelijk!

Deelname aan de excursies is gratis voor donateurs op vertoning van de pas. Niet donateurs betalen 3 euro en kinderen 1,50. Voor meer informatie en aanmelden: www.landschapoverijssel.nl.