Nieuwe raadsleden maken kennis met Noord

Raadslid Hadasse Meijer
03 oktober 2018

Een verslag van stadsdeelcommissievoorzitter Hadassa Meijer.

Dinsdag 25 september hebben alle nieuwe raadsleden kennis kunnen maken met Stadsdeel Noord; een bijzondere bijeenkomst. Allereerst is het bijzonder om bijna als toerist in een bus door het stadsdeel te rijden. Op de een of andere manier ziet het er dan heel anders uit.

Tijdens een maaltijd bij het Zone-college (voormalig AOC-Oost) werden wij als raadsleden bijgepraat over: ontwikkelingen op het vliegveld, het Lammerinkswönner in het Ledeboerpark, het Wageler én over de projecten Kennispark in Twekkelerveld. Daarna vertrokken we met de bus voor een rondrit waarbij ons heel veel verteld is. Van de problematiek met grondwater tot aan nieuwbouwplannen in het Vaneker en Roombeek.

Om acht uur maakten we een stop bij bewonersbedrijf Beien in Mekkelholt. Hier was ‘de heer G.J. van Heek’ teruggekomen van zijn wolk en stond ons op te wachten. Daarop hield hij een verhaal over de verschillen in ons stadsdeel en de samenleving nu en 150 jaar geleden.

Aansluitend is er door buurtbewoners, organisaties en raadsleden van alles over Noord uitgewisseld en zijn er nieuwe contacten gelegd.

Ik vond het een bijzonder inspirerende avond. Na afloop realiseer je je hoe bijzonder ons stadsdeel is. In gebouwen, bedrijvigheid en zelfs het stadion hoort erbij. Maar, wat ons stadsdeel echt bijzonder maakt zijn de mensen die er wonen; wij als inwoners maken met elkaar het stadsdeel.

Mocht u ideeën hebben voor Noord, wees welkom om eens bij de stadsdeelvergadering aan te schuiven. We ontmoeten u graag de volgende keer. Informatie over vergaderdata te vinden op raad053.nl

Raadsleden op locatie in stadsdeel Noord