Nieuwe stap in realiseren van Tiny Forest

kinderen aan het planten
24 juni 2020

Buurtinitiatief Beien en Basisschool het Zeggelt mogen samen een Tiny Forest realiseren op de hoek van de Hulsmaatstraat en de Meeuwenstraat op de plek van het pierenbadje.

Een Tiny Forest® is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek.

Eind vorige maand is de betonnen bak weggehaald. De brokstukken en het onder het badje liggende tegelzand zijn afgevoerd. Ook is er landbouwgrond uit het buitengebied van Enschede aangevoerd, die hier van nature ligt. Deze grond is ingezaaid met een bloemenmengsel waar bijen en andere insecten van houden. Over een paar weken ligt er een kleurig bloemenveld.

In november komen bomen in ruststand: dat is de beste tijd om bomen te planten en ze de tijd te geven goed wortel te schieten voor het blad aan de bomen komt. Zo krijgen ze de beste kans om een mogelijk droge zomer goed door te komen. Leerlingen van de Zeggeltschool gaan de bomen in november planten.