Nieuws G.J. van Heekpark

Gedenknaald in het G.J. van Heekpark
26 mei 2021

Een overzicht van de verschillende ontwikkelingen in het park

Stoer Voer film- en foodfestival 2021

Door de coronamaatregelen werd het geplande festival van mei 2021 afgelast. Stoer Voer, Concordia, sportverenigingen en de Commissie van Beheer over het G.J. van Heekpark, hopen er in 2022 een extra spetterend festival van te maken.

Tennis- en padelpark

Tennisvereniging Topspinners en de Commissie van Beheer realiseerden in 2017 3 nieuwe padelbanen. Mede door corona, groeide de belangstelling voor zowel tennis als padel. Onlangs werden 3 tennisbanen opgeschoven om 2 extra padelbanen aan te kunnen leggen. De nieuwe banen worden binnenkort opgeleverd.

Schenkerij Wattez

Door de coronavoorschriften moest Aveleijn de deuren van Schenkerij Wattez sluiten. "Coffee to go" en de bekende appeltaart zijn van dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 en 14.30 uur verkrijgbaar.

Het Oude theehuis

Het terrein rondom het Oude Theehuis is verfraaid. Ook de ruimte tussen het Oude Theehuis en de waterspeelplaats wordt nog verbeterd. Een nostalgische speelvoorziening is een grote wens van de Commissie van Beheer. Zij zijn hierover in gesprek met verschillende instanties.

Het is alweer 100 jaar geleden dat het fraaie Oude Theehuis werd gebouwd. De Commissie van Beheer en de vaste gebruikers van het pand, maken een plan om het 100 jarige jubileum te vieren.

(Fout)gebruik van het park

De Commissie van Beheer krijgt regelmatig klachten over zwerfafval. Daarom worden rond het ovaal grotere afvalbakken geplaatst. Ook zijn er klachten over loslopende honden. Er is al een Honden Uitlaat Plaats (HUP) aangelegd, maar die wordt niet door elke hondenbaas gebruikt. De Commissie van Beheer vindt dat genoeg gewaarschuwd is en bereidt een aanpak voor waarbij sprake is van extra handhaving en boetes. Wilt u foutgebruik melden? Neem dan contact op met de politie, telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook de gemeente bellen, 053-4817600 of een melding doen via de website.