OBS Roombeek is officieel PBS gecertificeerd!

OBS Roombeek behaalt SWPBS-certificaat
24 juni 2019

Op OBS Roombeek zijn we van mening dat kinderen (mensen!) optimaal groeien in een omgeving waar ze zich veilig voelen en gerespecteerd weten.

Op OBS Roombeek heerst zo'n positief, plezierig schoolklimaat waar we samen - kinderen, ouders en schoolteam- aan bouwen en vooral ook van genieten. De school heeft gedurende enkele jaren een SWPBS traject gevolgd. SWPBS staat voor School Wide Positive Behavior Support. We hebben dit traject nu afgerond en als kroon op ons werk hebben we - als één van de 26 scholen in Nederland - het officiële PBS certificaat ontvangen! Dit betekent dus dat ons schoolklimaat uitstekend is.  Kijk voor meer informatie op de website van SWPBS.

De criteria waaraan een school moet voldoen om gecertificeerd te worden, zijn bijzonder streng, vandaar ook dat er maar 26 gecertificeerde scholen in Nederland zijn. 

Dit werd op vrijdag 21 juni gevierd met kinderen, ouders en het team. Wethouder Eelco Eerenberg verrichte de officiële handeling. 

Het behalen van dit certificaat is voor kinderen, ouders en schoolteam iets om heel trots op te zijn en stimuleert nog meer om door te gaan op de ingeslagen weg.