Pitchavond initiatiefkracht Noord

flyer van de pitchavond
18 september 2019

2.500 euro als startbijdrage voor nieuwe initiatieven.

Dat biedt de Commissie Initiatiefkracht voor wijkoverstijgende ideeën die leven in Enschede Noord. Na een eerste succesvolle pitchavond in februari, is op 15 oktober weer een pitchavond. Tijdens deze avond in Enschede Noord kunnen initiatiefnemers hun idee presenteren.

Na de presentaties vindt er een stemronde plaats, waarbij zowel de commissie als het publiek een stem heeft. De initiatieven die het meest tot de verbeelding spreken krijgen een startbijdrage van maximaal 2.500 euro. Eerder dit jaar deed de commissie dat voor het eerst met een open ‘presentatie-avond’. Tijdens die avond werden 11 initiatieven - divers van aard en verspreid door Noord - beloond met een startbijdrage variërend van 500 tot 2.500 euro.

Initiatiefkracht is niet nieuw. Het betreft het ‘wijkbudget’ voor initiatieven die het wijkniveau overstijgen. Jaarlijks is er voor dat soort initiatieven in Enschede Noord een budget van circa 30.000 euro beschikbaar. De Commissie Initiatiefkracht - bestaande uit inwoners van de verschillende wijken - kent bijdragen toe aan initiatieven die zich melden. Heeft u een goed idee? Vraag dan via s.v.dijk@enschede.nl naar de voorwaarden of meld u direct aan. Wilt u anderen aanmoedigen, meestemmen of een handje helpen? Ook dan is aanmelden mogelijk via hetzelfde e-mailadres.