Reparatiekamer Twekkelerveld

01 november 2017

Elke eerste dinsdag van de maand is het gezellig druk in de reparatiekamer aan de Schorpioenstraat.

In de gemeenschappelijke ruimte van het Livio gebouw kunnen wijkbewoners hun kapotte spullen brengen om samen met een deskundige vrijwilliger de reparatie uit te voeren. De reparaties zijn gratis; eventuele onderdelen moeten wel zelf worden aangeschaft. Ook wie gewoon even wil komen kijken is welkom voor een kopje koffie en een praatje.

Repareren in plaats van weggooien

De vrijwilligers die op verschillende technische gebieden ervaring hebben, repareren samen met de eigenaren een lamp, een theelichtje of een koffiezetapparaat;, wat er maar gebracht wordt. De heren beschikken over allerlei gereedschap . Ook voor kledingreparaties kunt u er terecht bij de dames van de kledingherstel. Er wordt druk getornd en genaaid tijdens een gezellig praatje en een kopje koffie. Voor de vrijwilligers is het wel prettig wanneer de aangeboden kleding schoon is.

Elke eerste dinsdag

Slechts een enkeling kan niet geholpen worden omdat de reparatie te omvangrijk is. In dit geval wordt u doorverwezen naar een goedkoop adres. Heeft u ook iets te repareren? Kom dan naar de reparatiekamer op elke eerste dinsdag van de maand tussen 14.00 uur en 16.00 uur. Behalve in de vakantieperiode juli en augustus. Op dinsdag 5 december is er bij Livio sinterklaasfeest. Om die reden is er geen reparatiekamer en is deze verplaatst naar dinsdag 12 december! De Reparatiekamer is een samenwerkingsproject van Livio, Power, Wijkraad en de Alifa Burenhulpdienst.