Save The Date: 7 mei, thema avond over georganiseerde criminaliteit

08 april 2019

Voor ondernemers in Noord en Oost Enschede organiseren de ondernemersverenigingen samen met het Ondernemersloket op 7 mei 2019 een thema-avond over georganiseerde criminaliteit, waar we het ‘onzichtbare zichtbaar’ gaan maken.

Zodat we samen weerbaarder zijn tegen criminaliteit.

Georganiseerde criminaliteit dichtbij: Het onzichtbare zichtbaar maken

Een restaurant zonder klanten. De kapper of het autobedrijf dat overdag nooit open is. De boerenschuur of het winkelpand dat wordt verhuurd en waarvan de ramen zijn afgeplakt. Zomaar een aantal voorbeelden van georganiseerde criminaliteit (of ‘ondermijning’) die ook in uw omgeving kunnen voorkomen. Criminelen hebben de ‘bovenwereld’ nodig en maken gebruik van de schijnbare anonimiteit die bedrijventerreinen en het buitengebied hen biedt. Criminelen hebben ondernemers nodig om hun criminele activiteiten uit te kunnen voeren. Zo kunnen ondernemers onbewust in aanraking komen met criminelen. Bovendien zorgt georganiseerde criminaliteit voor oneerlijke concurrentie.

Aansluitend op het informatieve programma staat er een maaltijd klaar en is er volop gelegenheid om vragen te stellen aan de aanwezige experts en informeel van gedachten te wisselen.

Reserveer in uw agenda: dinsdag 7 mei 2019 vanaf 18:00 uur. Locatie volgt.


Aanmelden kan via: ondermijningsbijeenkomst@enschede.nl

 

Een samenwerking van PVO Oost Nederland, Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, MKB Nederland en de Gemeente Enschede.