Stichting Move maakt kans op Appeltje van Oranje 2022

Stadhuis Enschede
14 januari 2022

Stichting Move zet zich in voor kinderen en jongeren van 10 tot 16 jaar die minder kansen krijgen dan hun leeftijdsgenoten. In onze doorlopende leerlijn van maatschappelijke projecten ontdekken zij hun talenten en welke waardevolle positie zij in de samenleving kunnen innemen.

Bij de projecten van Move staat ontmoeting centraal, kinderen, jongeren en studenten ontdekken samen andere leefwerelden en verbreden op die manier hun perspectief. Bubbels breken en de afstand tussen mensen verkleint.

Stichting Move is een landelijke stichting die ook in Enschede zeer actief is met haar projecten. In Enschede doen projectcoördinator Kylie Bollegraf en stagiaire Social Work Jeremy Oude Alink er samen met de studenten van de stad er alles aan om kinderen en jongeren uit Enschede gelijke kansen te kunnen bieden. De stichting vestigt zich in het buurtcentrum ’T Proathuus op Twekkelerveld en is zowel in Enschede-Noord, maar ook door heel Enschede actief.

Zo zijn we recentelijk gestart met ons basisschool project op C.B.S. de Zevenster in groep 7/8. In 4 tot zes maanden leren studenten en kinderen elkaars leefwereld kennen en bedenken de kinderen hoe ze hun eigen buurt kunnen verbeteren. Studenten helpen deze plannen te realiseren en geven zo samen met de kinderen hun buurt een boost. De kinderen ontdekken hun talenten en leren trots te zijn op zichzelf, het resultaat en de wijk Twekkelerveld.

Ook zijn we in Enschede actief met onze Move your World projecten op het stedelijk lyceum in de internationale schakelklassen op Mekkelholt, Zuid & in het centrum. Jongeren komen vanuit hun eigen ideeën en talenten in actie voor een ander. Zo krijgt hun zelfvertrouwen een boost en ervaren ze hoe waardevol ze zijn voor de wereld om hen heen. Heeft u recentelijk bijvoorbeeld een complimentenkaartje met een bloemetje ontvangen in uw wijk? Dan is het een grote kans dat dat de jongeren van Stichting Move waren!

Nu zijn we met Stichting Move geselecteerd voor een Appeltje van Oranje! Met deze prijs geeft het Oranje Fonds dit jaar erkenning aan projecten rondom het thema Kansengelijkheid voor álle jongeren. Mochten we winnen, dan ontvangen we een bronzen beeldje uit de handen van Koning Willem-Alexander én € 25.000,-. Met dat geld kunnen wij nog meer jongeren helpen en zorgen dat zij weer mee kunnen doen.

Wil je op ons stemmen via deze link: https://stem.oranjefonds.nl/move ? Kost nog geen minuutje. Jouw stem doet ertoe. Stemmen kan tot 21 januari! Oneindig veel dank!