Tassenactie ‘t Proathuus

deelnemers tassenactie maken bij de voordeur een praatje met de bewoner
17 maart 2021

Op 23 en 24 februari zijn organisaties die aangesloten zijn bij ’t Proathuus samen de wijk in gegaan om 100 gevulde tassen uit te delen.

De inhoud van de tassen kwam van de ondernemers van winkelcentrum Twekkelerveld en de grote Zweedse meubelmaker uit Hengelo.

In contact met de buurt

Medewerkers van Alifa, Twentse Alliantie, Nieuw Begin Enschede, Stichting Move en het Wijkteam liepen door de straten rondom ‘t Proathuus/de Paulusschool om in contact te komen met de buurt.

Centraal stond de vraag hoe het gaat met de bewoners in deze lastige tijd vol onzekerheid, lockdown, corona en de avondklok. Aan bewoners werd gevraagd of er behoefte was aan hulp van het wijkteam en of er meer overlast was in de straat, buurt of wijk. Uit de gesprekken bleek onder andere dat:

  • de meeste bewoners geen overlast hadden in buurt of straat. Slechts een kleine groep ervaart burenoverlast;
  • er sprake is van eenzaamheid;
  • veel bewoners de ‘maatregelen moe’ zijn;
  • ontmoeting wenselijk is. Meerdere mensen gaven dan ook aan in de toekomst op bezoek te komen bij ’t Proathuus.

Dank namens de initiatiefnemers

De tassenactie werd mogelijk door de bijdrage van verschillende deelnemers. Namens de initiatiefnemers van de tassenactie: “Hartelijk dank Wijkbudgetcommissie Twekkelerveld voor het financieren van deze tassenactie, Medikamente die Grenze en Domino’s Pizza voor de cadeaubonnen en alle overige ondernemers, vrijwilligers en stagiaires die hebben geholpen.”