Tassenactie voor nieuwe bewoners Fazantstraat

de tasjes worden aan de deur overhandigd
11 juni 2021

Samenwerkende organisaties en lokale ondernemers verwelkomen nieuwe bewoners

In april werd een tassenactie gehouden om de nieuwe bewoners aan het Fazantplein te verwelkomen. In samenwerking met actieve bewonersorganisaties, Twentse Alliantie, buurthuis Beien, Power Noord, Jij maakt de buurt, wijkbudgetcommissies Mekkelholt en Deppenbroek, Bewonersplatform Deppenbroek en lokale ondernemers konden de tasjes rijkelijk worden gevuld. Ook met allerlei informatie over de wijk. In het bijzonder willen wij Dirk van de Broek, Jumbo, Bloemkado de Jong en jij maakt de buurt bedanken voor hun bijdrage en financiering.

Positieve reacties

Met de tassenactie hopen we de nieuwe bewoners wegwijs te maken in hun buurt. De reacties waren positief. Mensen waren blij verrast. Een van de reacties was: “Zo bijzonder ben ik nog nooit welkom geheten in een nieuwe buurt, ik voel me heel welkom!” Op de vraag of ze hier prettig wonen, was het antwoord dat ze erg tevreden zijn en dat het een fijne plek is om te wonen.

Nieuwbouw Fazantplein in december 2020 opgeleverd

Na 2 jaar bouwen kon in december 2020 de nieuwbouw aan het Fazantplein in Mekkelholt worden opgeleverd. Er is plaats gemaakt voor 76 appartementen en 9 eengezinswoningen. De nieuwe bewoners namen geleidelijk hun intrek. Op dit moment wordt er nog gewerkt aan de metamorfose van het plein rondom de nieuwbouw.