Tentoonstellingsagenda Enschede Noord

12 oktober 2016

Breng een bezoek aan het Rijksmuseum Twenthe, Twentse Welle, TETEM Kunstruimte, Prismare of het Ateliergebouw de Zessprong aan de Roombeek

Rijksmuseum Twenthe

t/m 22 januari 2017: Eindelijk! De Lairesse; overzichtstentoonstelling van  de schilder Gerard de Lairesse (1640 – 1711) één van de meest invloedrijke en bewonderde kunstenaars van de Nederlanse Gouden Eeuw.

t/m 6 november: The Rhythm Painter – Jaap Drupsteen; Twaalf kolossale, op wanden geprojecteerde, abstracte beelden pulseren op het ritme van zeven verschillende muziekstromen.

t/m eind 2017: De Gouden Eeuw van Twente; 100 meesterwerken uit de collectie van Rijksmuseum Twenthe

(Openingstijden: di t/m zo 11.00 – 17.00 uur)

Twentse Welle

Vanaf 15 oktober: Spinnenkoppen; tentoonstelling en programma over weven en het construeren met draden, van heel vroeger tot nu en verder.

(Openingstijden: di t/m zo 11.00 – 17.00 uur)

TETEM Kunstruimte

t/m 16 oktober: Special Treats Street Special; Het Rotterdamse collectief J&B maakt tekeningen, soundscapes, stickers en installaties met de taal van de straat. Zo worden op vuilniszakken en pizzadozen recente Europese protestborden opnieuw gecreëerd.

t/m 6 november: In de tentoonstelling Observatories of the Self van kunstenares Sara Nuytemans zijn vijf waarnemingsposten opgesteld waarin je als toeschouwer wordt meegevoerd naar andere bewustzijnsniveaus.

(Openingstijden; ma t/m zo 11.00 – 17.00 uur) Gratis toegang!

Prismare

t/m 31 oktober: Fototenstoonstelling Fred Dannenburg op drie locaties; foto’s verbonden met de natuur in Het Paradijs, een serie over kinderen bij de centrale bibliotheek en in Prismare meer abstracte foto’s.

t/m 27 oktober: Expositie Jos Kuiper; het werk van deze Twentse kunstenaar in acryl en gemengde technieken is meer een impressie dan een weergave en is verrassend door de bijzondere kleurcombinaties.

Ateliergebouw de Zessprong aan de Roombeek (Kottendijk 110b)

t/m 30 oktober Expo Fotografiek (wo t/m zo 13.00 – 17.00 uur).  Op 22 en 23 oktober is het weekend van de grafiek! met o.a. leuke workshops en een grafiek glow in de dark party! Voor meer info over de activiteiten zie www.roombeekdezessprong.nl. De Kunst Winkel verkoopt werk van Twentse kunstenaars en is elke zaterdag open van 14.00 – 17.00 uur.