Terugblik Maker Festival

05 juni 2018

Afgelopen weekend was de vijfde editie van het Maker Festival Twente. Deelnemers, bezoekers en organisatie hebben genoten en kijken terug op twee prachtige dagen, boordevol wetenschap, techniek en innovatie! Zowel buiten als binnen was er van alles te doen.  

Zaterdag en zondag reden de Wastelanders - die leven van het afval van onze beschaving - over het terrein. Met hun bizarre voertuigen geconstrueerd uit schroot trokken zij veel bekijks. Een post-apocalyptisch beeld van een verlangen naar een duurzame wereld.

Genoeg te beleven

Het hele weekend hebben we de Compagnie Daad kunnen bewonderen. De zwerm van zeven mythische vogels zwierde en floot op hoge, dunne palen. Hun snavels recht in de wind en hun scherpe ogen gericht op de grond, draaiden ze als windwijzers hun eigen bewegingsspel. Bezoekers die de caleidoscoop van Dapper toneel hebben bezocht maakten kennis met een unieke belevingsinstallatie. Een fascinerende panoramische ervaring voor jong en oud.

In de Aluhal van Saxion mochten kinderen zélf met een drone vliegen.Van deze mogelijkheid werd door veel kinderen met groot enthousiasme gebruik gemaakt! Op zondag trok de Exoot de nodige aandacht op het Roombeekterrein. De unieke auto straalde de hele dag, flirtte met voorbijgangers en deelde snoepjes uit aan de kinderen. Compagniemobil presenteerde de dramatische slapstick 'DESPOOT' man versus magische machine. 

Het binnenprogramma

Binnen bij de MuseumFabriek was het heerlijk koel en er was genoeg te doen. Je kon er o.a. bouwen met technisch constructiespeelgoed, panfluiten en battery eating spiders maken, solderen en nog veel meer. Bij Tetem kon je zelf bonbons maken. Het Fablab van Saxion maakte kinderen enthousiast over de mogelijkheden van zwerfafval, door te laten zien hoe je daar een mooie stuiterbal mee kunt maken.

Ook was er een tentoonstelling genaamd StickMan van performancekunstenaar Stelarc te zien in Tetem. Zijn bijzondere exoskelet StickMan was voor het eerst in Europa te zien. Stelarc gaf een interactieve vijf uur durende live performance. Bezoekers konden met behulp van een kleinere versie van StickMan met het grote exoskelet communiceren en het besturen.  

Alle deelnemers hartelijk bedankt voor de bijdrage aan het Maker Festival Twente! De volgende editie is op zaterdag 25 en zondag 26 mei 2019.  Voor meer informatie gaat u naar www.makerfestivaltwente.nl