Trudy Kamst-Muis ontvangt Enschede speld

07 februari 2017

Uit handen van wethouder Hans van Agteren ontving de totaal verraste Trudy Kamst-Muis op 26 januari de Enschede-speld.

Volgens de wethouder is ze een toonbeeld van wat de maatschappij vandaag de dag verwacht van burgers. Ze is enorm betrokken bij de samenleving en heeft een antenne voor wat er nodig is.

Al jaren zet Trudy zich in voor de leefbaarheid in Twekkelerveld. Bij speeltuin De Wester begon ze achter de bar en was er actief bij uitstapjes met kinderen uit de wijk en vakantieactiviteiten. Al snel trad ze toe tot het bestuur van de speeltuin.

In 2010 kwam de wijkraad op haar pad. Ze was en is aanspreekpunt voor het onderwerp ‘onzelfstandige bewoning’, later omgedoopt tot ‘leefbaarheid’. Een heikel aandachtspunt dat veel tijd kost. Er wordt in de wijkraad nooit tevergeefs een beroep op haar gedaan.

In 2014 nam ze de financiële boekhouding op zich. Met veel positieve energie en op een fantastische manier heeft ze die weer op orde gebracht. Tot op heden verzorgt ze de financiële administratie van de wijkraad en van het wijkbudget heel zorgvuldig.

Naast al het vrijwilligerswerk is ze ook mantelzorger en altijd bezorgd om de oudere buren. Trudy heeft de Enschede-speld absoluut verdiend.