Voorlezen in Noord

06 februari 2019

In het kader van de Nationale voorleesdagen 2019 waren er verschillende voorleesmomenten gepland.

De kleuters en peuters van de Menkotoren hebben afgelopen donderdagmorgen met veel enthousiasme genoten van het voorleesmoment van de stadsdeelmanager van Noord, Leon Buiting. De kleuters werden heel beeldend meegenomen in het spannende boek: ‘ik voel een voet!’ en voor de peuters werd voorgelezen uit: ‘waar is Dikkie Dik’.

Leon Buiting leest voor

Leon Buiting leest voor 1

De Zevenster

Bij OBS de Zevenster in Twekkelerveld bezocht wethouder Eelco Eerenberg vrijdagochtend de leerlingen van groep 7/8. Hij viel met de neus in de boter, want hij mocht meedoen met een vragenspel waar de klas op dat moment mee bezig was. Vervolgens was er tijd om een stukje voor te lezen uit het spannende boek ‘hoe tem je een draak’?

wethouder Eerenberg leest voor

Paulusschool

De Paulusschool had een voorleeswedstijd georganiseerd met vier winnaars. De prijsuitreiking aan deze vier toppers werd verzorgd door Leon Buiting, stadsdeelmanager Noord. Daarbij werd het belang van het lezen door hem benadrukt. Dat dit ook op een vertellende manier kan die zeer tot de verbeelding van leerlingen spreekt, liet hij zien door ‘het verhaal van de geest van de Paulusschool’ te vertellen. De spontane reacties van de leerlingen spraken voor zich. 

Leon Buiting leest voor 2

Onder de Perenboom

Ook stadsdeelwethouder Jeroen Diepemaat heeft voorgelezen. Vrijdagochtend 1 februari was hij te gast op Kinderdagverblijf Onder de Perenboom waar hij voor de kinderen voorlas uit het boekje ‘een huis voor Harry’. De kinderen gingen helemaal op in het verhaal en deden enthousiast mee.

wethouder Diepemaat leest voor