Vrijwilligers in het zonnetje

zonnetje
12 januari 2022

Op woensdag 22 december 2021 zette wethouder Jeroen Diepemaat 2 vrijwilligers in stadsdeel Noord in het zonnetje: Patricia Bousema en Fred Philips.

Beide vrijwilligers kregen als bedankje een mooi pakket van zorgboerderij de Viermarken.

Patricia Bousema is coördinator van Het Zonnehuuske. Ze maakt inmiddels al 2 jaar dankbaar gebruik van de ruimte aan de Meteorenstraat. Daar sorteert ze de gebrachte spullen zoals kleding en speelgoed. Dagelijks zet ze zich in om hier pakketten van samen te stellen die verloot worden onder mensen die het hard nodig hebben. Patricia krijgt voor haar werk veel dankbaarheid terug.

Fred Philips is al een aantal jaar als vrijwilliger dé drijvende kracht achter het School Lunch Team in Twekkelerveld. Het lunchteam maakt lunches voor schoolkinderen in een grote ruimte in ’t Proathuus. Samen met zijn groep vrijwilligers zorgt Fred er voor dat iedere dag weer lunches klaar staan voor alle kinderen. Ook is hij beheerder van ’t Proathuus. Mede dankzij Fred staat er nu een fantastisch buurthuis waar steeds meer mensen gebruik van weten te maken en waar de sfeer geweldig is.