Welkom bij de Wijkwijzer Noord

gebouw van de wijkwijzer in Enschede Noord
15 september 2021

In Noord maakt de Wijkwijzer gebruik van het pand van buurthuis Beien, een oud schoolgebouw dat nu in beheer is van bewoners uit de wijk.

Maar ook verschillende organisaties zoals het RIBW, Carint en Manna hebben er een ruimte gehuurd. Zo krijgt doorverwijzing van en naar de Wijkwijzer steeds meer vorm en wordt er steeds meer en beter samengewerkt. Ook Power is in het pand gevestigd. Dit maakt dat er naast de inloop, ook veel activiteiten mogelijk zijn. Beien zelf zorgt eveneens voor levendigheid in het gebouw door bijvoorbeeld het verzorgen van lunches. Helaas konden door corona veel activiteiten niet door gaan.

Steeds meer partners

De Wijkwijzer in Noord krijgt steeds meer vorm. Er sluiten steeds meer partners aan: het Budget Advies Team (BAT), Buurtbemiddeling, Ixta-Noa, M-Pact, Nieuw Begin Enschede en Alifa Opvoedondersteuning. Met de wijkagent, beheerders woningbouw, bewonersplatform, actieve bewoners, andere wijkorganisatie is regelmatig contact. Zij komen binnenlopen met een vraag, drinken een kop koffie en praten even bij.

Wendy Darsan van de Wijkwijzer vertelt over haar werk

“Op maandag- en donderdagochtend ben ik werkzaam bij Wijkwijzer Noord, locatie Beien. Buurtbewoners lopen hier binnen met verschillende vragen; variërend van tuinonderhoud, financiën en scheidingen, tot hulp bij het invullen van formulieren. Wij proberen de buurtbewoners zo goed mogelijk te helpen met hun vragen, door ze wegwijs te maken of door te verwijzen naar bijvoorbeeld het BAT of andere instanties. We zitten op een fijne locatie met verschillende organisaties zoals Beien en Power. Dat maakt de samenwerking makkelijker maar ook gezelliger. Ook kunnen buurtbewoners hier op maandag en donderdag van 9 tot 12 uur terecht voor een kop koffie of thee, of een lekkere kop soep, vers bereid in onze kantine. Er zit hier ook een klussendienst. Zij helpen bij kleine klussen, zoals fietsen maken en spullen opknappen. Maar ze doen ook tegen een kleine vergoeding eenvoudige klussen bij de buurtbewoners thuis.’ De deur staat open voor iedereen!