Werkbezoek wethouder Van Houdt

04 oktober 2017

Wethouder Jurgen van Houdt was woensdag 20 september op werkbezoek bij de sportregisseur van Sportaal in stadsdeel Noord.

Het startpunt was korfbalvereniging EKC Nääs, die onlangs een samenwerking is gestart met Prosoc. Deze organisatie zet zich in voor kinderen en jongeren met autisme, ADHD, een licht motorische beperking of gedragsproblemen. Via het ‘Passend voetbal’ van Prosoc worden kinderen voorbereid op het reguliere voetbal en als dit niet kan, is Prosoc vangnet waarbij kinderen onderling kunnen trainen en spelen. De samenwerking tussen Prosoc en EKC Nääs kan mogelijk uitgroeien tot de variant ‘Passend korfbal’.

De volgende stop was CVV Achilles. Hier vertelden CVV Achilles en EMOS over hun samenwerking in het meiden- en vrouwenvoetbal. Per fiets werd het werkbezoek vervolgd richting LSV Lonneker. De voetbalclub is een samenwerking aangegaan met het Bouwhuis voor het wassen van de tenues. Hiermee heeft LSV een centrale wasgelegenheid èn bieden ze tegelijkertijd een zinvolle dagbesteding voor mensen met een verstandelijke handicap. Met hulp van de Klaas Jan Huntelaar Foundation heeft LSV industriële was- en droogmachines kunnen kopen.