Wilmien Haverkamp, stadsdeelmanager Noord neemt afscheid

13 december 2016

Wat laat ik achter in Noord?

Beste inwoners van Enschede Noord,

Het is een hele bijzondere stap van stadsdeelmanager Noord naar burgemeester van Tubbergen. Ik voel mij bijzonder vereerd dat de gemeenteraad van Tubbergen mij heeft voorgedragen. Het advies van mijn man om tijdens de procedure “vooral mezelf te blijven” sloot aan bij de profielschets. Dat je gewoon jezelf mag zijn, dat heb ik ook als stadsdeelmanager ervaren in Noord.

Het waren zes hele mooie en bijzondere jaren. Met heel veel plezier kijk ik terug op de samenwerking met veel inwoners en organisaties in Noord. Wat een energie en kracht hebben we met z’n allen. In de kleine dingen in uw eigen buurt die u samen doet. En in grote ontwikkelingen, zoals de aanpak van Mekkelholt die nu werkelijk is gestart, het ontstaan van het bewonersbedrijf BEIEN, de actieve speeltuinen, de zorgzaamheid in de huiskamer Mekkelholt en de vele activiteiten in het Achtervoort. Het bewonerscollectief Bolhaar, dat nu zelfs uitgroeit tot de Energiecorporatie voor heel Enschede! En natuurlijk de initiatieven als Buurtmaaltijd, de Vijvervrijdagen, Jeugdtuinen en Roombeek Magazine. Ook mogen we trots zijn op de prachtige parken waarin inwoners zorgdragen voor beheer en nieuwe initiatieven en op onze prachtige kinderboerderij. Alles vanuit de beweging en de (initiatief)kracht in de samenleving. Enorm veel ontmoetingen, initiatieven en activiteiten dwars door Noord. Het is zo mooi om te zien wat er allemaal gebeurt!

Natuurlijk heb ik niet alles in beeld en vergeet ik vast iets. Ik hoop dat u mij dit vergeeft. Ik hoop dat u ook die enorme trotsheid en betrokkenheid voelt die ik bij Noord heb. Ik zal dit prachtige stadsdeel missen en alle mensen die ik heb leren kennen.

Bedankt voor de fijne samenwerking en de mooie tijd in Noord!

Wilmien Haverkamp