Ziet u een verdachte situatie? Bel 112!

29 november 2017

Meer heterdaadkracht helpt voor een veiligere buurt

Bewoners zijn belangrijke ogen en oren in de samenleving. Voor de veiligheid in een buurt is het belangrijk dat zij signalen herkennen en melden. Uit  gesprekken met bewoners komt regelmatig naar voren dat zij schroom hebben om (verdachte situaties) te melden of ze soms niet als zodanig herkennen.

“Ja, ik heb vannacht wel glasgerinkel gehoord om 02.15 uur. Maar ik ben niet uit bed gegaan om te kijken wat er aan de hand was. En nu hoor ik dat er bij mijn buren ingebroken is vannacht. Had ik toch maar even uit het raam gekeken. Wellicht had ik een kenteken kunnen noteren en dit aan de politie kunnen melden.”

Zeg jij gedag tegen onbekenden in je straat?

Het is belangrijk dat mensen bewust (leren) kijken naar hun omgeving om zo verdachte personen/situaties te herkennen en deze vervolgens bij de politie te melden. Zeg bijvoorbeeld  gedag tegen onbekenden in jouw straat.  Daarmee laat je zien dat je een eventueel verdacht persoon gezien hebt. De politie roept iedereen  ook op om van verdachte situaties foto’s te maken en  kentekens,  het merk van het voertuig en/of een signalement te noteren. Wie liever anoniem wil blijven, kan bellen met Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.

Blijf rustig en neem geen risico’s!